середа, 27 вересня 2017 р.

Європейский день мов у Шилівській ЗОШ



      26 вересня відзначався Європейський день мов. Мета цього свята – привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне і лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом усього життя.
      У Шилівській ЗОШ І-ІІІ ст. відсвяткували Європейський день мов, який не просто нагадує про те, що існує багато мов, але ще й спонукає громадян вивчати їх. Знати як мінімум ще одну мову – це не просто норма в сучасному світі, але й необхідність.


       На загальношкільній лінійці в. о. директора школи, завуч з виховної роботи Шевкун А.І. розповіла про важливість знання іноземних мов, підкресливши, що мова і комунікації зараз як ніколи складають серцевину нашого суспільства, а вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив і пізнання культур. Вона зауважила, що в такий день варто згадати про те, що українська мова посідає 2-ге місце у світі за милозвучністю після італійської,тому слід любити і шанувати свою рідну мову. 

        Учні переглянули фільм – презентацію «Європейський день мов», здійснили віртуальну подорож країнами Європи,підготували газети,присвячені цьому дню,взяли участь у конкурсі «Відгадай державний прапор».
        Усі заходи були радісно сприйняті дітьми,вони скрізь брали активну участь. Тож сподіваємося,що святкування Європейського дня мов стане доброю традицією,надихне учнів та підвищить їх мотивацію до вивчення мов.