четвер, 5 жовтня 2017 р.

Третій день візиту у Польщі



   Третій день перебування делегації України у Польщі розпочався із зустрічі з представником Комунікаційної комунальної асоціації Індустріального округу Верхньої Сілезії. Вона поділилася досвідом організації транспортного сполучення у воєводстві. Розповіла про організацію муніціпального транспорту, як за рахунок введення безкоштовного громадського транспорту вдалося суттєво зняти навантаження на дорогах, оскількі більшість місцевих жителів віддає перевагу проїзду на ньому.

       Продовженням візиту стало відвідування міста Жори та гміни Павловіце. 
    Огляд інфраструктури громади дуже вразив українців. На території є аквапарк, басейн, спортивний зал і 2 футбольних поля, а найбільше запам'ятався атракціон подібний акракціону в Дубаях та Лас-Вегасі. 
    Місцевий будинок культури користується великою увагою жителів. Відвідувачі цього закладу навчаються на платній основі, але це не заважає а тільки зацікавлює, оскільки матеріально-технічна база постійно оновлюється та поповнюється, що підвищує відповідальність самих вихованців за її збереження.
    Влада виділяє значні кошти на благоустрій територій. За рахунок місцевого бюджету створено чудовий парк на місці пустиря. У відповідь на турботу влади, мешканці гмін відповідально ставляться до збереження порядку, вкладаючи у розвиток громади власні сили.