четвер, 30 листопада 2017 р.

Мій улюблений світ –без насильства



 Щорічно  міжнародна спільнота підтримує акцію “16 днів проти насильства”. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства,створити соціальний простір, вільний від насильства.
Бібліотеки району приєдналися до заходів Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». В центральній бібліотеці організовано виставку-заклик «Мій улюблений світ без насильства, без жорстокості, болю і зла» та книжкову виставку «Домашня тиранія у світовій літературі», де зібрано багато книг, фото, публікацій з періодичних видань присвячених актуальним для українського суспільства проблемам подолання насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків.

В сільських бібліотеках оформлено тематичні розкладки «16  днів без насильства» (Криворізька, Завидокудашевська, Шилівська бібліотеки),  «Стоп – насильству» (Новодонбаська, Нововодянська, Світлівська бібліотеки), «Насильству нема виправдання» (Ганнівська бібліотека), відбудуться заходи: година правознавства «Знання і повага прав людини - шлях до взаєморозуміння» (Святогорівська бібліотека), інформаційні години "Протидія насильству щодо жінок" (Ганнівська , Нововодянська бібліотека), бесіди «Протидія жорстокому поводженню з дітьми» (Добропільська, Шевченківська бібліотеки), конкурс малюнків «Світ без насилля» Шилівська, Новоукраїнська бібліотеки), слайд- презентація «Насильству - НІ» (Вірівська бібліотека).