суботу, 30 грудня 2017 р.

Про підсумки роботи по зверненню громадян у 2017 році



      Організація роботи по зверненню громадян в районній раді направлена на налагодження взаємодії з мешканцями району для  виявлення та вирішення найбільш болючіших проблем громадян.
За  2017 рік  до районної ради від жителів району надійшло 23 звернення (за 2016 рік – 20), з них 4 (17%) письмових звернень та 19 (83%) усних. Повторні звернення відсутні. З органів влади вищого рівня  протягом звітного періоду  звернення не надходили. Колективних надійшло 2 звернення. За змістом порушених громадянами основних питань: 6 - питання комунального господарства, 8 - питання транспорту та охорони здоров’я, 2 - питання соціального захисту, 8 - інші питання. Всі звернення розглянуто і своєчасно надано відповіді.

Вирішенню соціальних питань, порушених у зверненнях громадян, керівництвом районної ради приділяється особлива увага. Так, завдяки реалізації районної програми щодо надання матеріальної допомоги депутатами районної ради  найменш захищеним верствам населення у 2017 році, 30 громадян отримали матеріальну допомогу на суму 52 000 грн.
Згідно розпорядження голови Добропільської районної ради від 03.01.2017 № 1 вівся особистий прийом громадян головою, заступником голови та депутатами районної ради.
Роз’яснювальна робота серед населення проводилась шляхом оприлюднення  відомостей щодо роботи із зверненнями громадян на сайті районної ради, розміщення інформацій на інформаційних стендах у виконкомах сільських та селищної рад. Також з працівниками районної ради, секретарями сільських, селищної рад  систематично проводилися навчання щодо вивчення законодавства про звернення громадян, постійно надавалася консультативно – методична допомога з правових питань.
Основним завданням в діяльності районної ради є вирішення проблем громадян, захист всіх прав, які гарантуються державою, відновлення їх довіри до органів влади всіх рівнів.  З  метою створення належних умов для реалізації громадянами права на звернення, підвищення соціальних стандартів життя та подальшого економічного та соціального розвитку району, районною радою проводилася робота в межах повноважень, визначених діючим законодавством.