середу, 20 грудня 2017 р.

Акція єднання "Україно моя вишивана" у Добропільському районі


    Акція єднання «Україно моя вишивана» започаткована майстринями художньої вишивки Іриною Харатін і Тетяною Дяківнич із смт Скала-Подільська Борщівського району Тернопільської області.
   Вишивана карта України, за задумом ініціаторів акції, має об’єднати українців з різних регіонів нашої держави. Карта подорожуватиме країною, де кожен бажаючий зможе долучитися до доброї справи і залишити на полотні свій вишитий хрестик.

    Акція стартувала 22 червня у смт Скала-Подільська Борщівського району Тернопільської області і триватиме цілий рік. За цей час карта мандруватиме Україною. Після завершення акції вишита карта повернеться до смт Скала-Подільська, де на постійній основі експонуватиметься в місцевому краєзнавчому музеї.
    Разом із вишитим полотнищем, які передають бажаючим долучитися до участі у акції її координатори у кожній області, мандрує спеціальна картонна коробка з голками і нитками усіх відтінків, необхідних для вишиття карти, також невеличка скринька для пожертв, адже така масштабна вишивка потребує чималу кількість ниток, а також потрібні кошти для пересилки карти в інші регіони України.
    У Добропільський район вишита карта потрапила 18 грудня 2017 року. Завдяки Програмі національного обміну, в рамках проекту «Святий Миколай крокує із Заходу на Схід», староста села Іванків Скала-Подільської селищної ради Борщівського району Тернопільської області Василь Паламар привіз карту для того, щоб кожна людина долучилася до акції. Чим більше людей зможуть вишити хоча б один хрестик, тим сильніша енергетика акумулюється в цьому полотні.
    У Донецькій області першими долучилися до акції єднання «Україно моя вишивана» колектив вчителів і учнів Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Добропільської районної ради і вишили свій хрестик на карті.
     Усі учасники патріотичної акції працюють з добрими думками, щоб нарешті у їх житті та у житті рідної країни завершилася чорна смуга і розпочалася яскрава, різнокольорова і квітуча - така, як ця вишита карта.