понеділок, 1 січня 2018 р.

Роботу поліцейських у маленьких містах реорганізують



Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що 2018 року відбудеться реорганізація поліції, яка працює в малих містах. Про це він розповів на підсумковій прес-конференції, пише Укрінформ.
Її збираються перевести на стандарти, за якими працює патрульна поліція в обласних центрах.
«Основне завдання на 2018 рік – реорганізувати групи поліції, які працюють усюди в Україні, крім облцентрів. На сьогодні в нас де-факто дві патрульні поліції: нова, яка працює у 33 містах, а в інших містах, містечках і селищах працюють групи швидкого реагування патрульної поліції. Ми бачимо невідповідність. Громадянам більше імпонує робота патрульної поліції. Тому на 2018 рік ми поставили собі це як основну задачу і почали з керівників», – повідомив він.

Обидві патрульні служби увійдуть у поліцію превенції, у зв'язку з чим керівниками регіональних департаментів превенції вже призначають представників патрульної поліції.
У зв'язку із цим повноваження управлінь патрульної поліції будуть поширені на всю область, а не тільки на обласний центр.
Патрульна поліція в Україні з’явилася 2015 року. Її послідовно запустили в усіх найбільших містах, починаючи з Києва. Вона є в усіх обласних центрах, крім Сімферополя, Донецька і Луганська, а також в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Маріуполі, Краматорську, Слов'янську, Кривому Розі, Борисполі, Кременчуці, Мукачеві.