понеділок, 29 січня 2018 р.

Нарада щодо введення роздільного збору побутових відходів


         26 січня 2018 року пройшла робоча нарада за участі голів районів та  їх заступників. Директор комунального підприємства "Агрокомсервіс" Добропільської районної ради Олена Волковська, також взяла участь у цьому заході.
   На засіданні розглядалася актуальна тема - введення роздільного збору побутових відходів (сміття), оскільки з 1 січня в Україні набув  чинності закон, за яким сміття потрібно збирати по різних контейнерах, в залежності від роду сміття (папір окремо, пластик окремо і т.д.)
        Як наголосив Сергій Натрус - директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації: "... результати дуже різні. От вкрай позитивних, до зовсім незадовільних. Я не розумію, чому люди, які повинні відповідати за це питання так халатно підходять до цього? Адже ми самі живемо на нашій землі, так чому ж ми так «підходимо» до вирішення цього питання. 
     Хочу окремо відзначити м. Вугледар - приємно бачити таку роботу! 
      Завдяки чітко налагодженій роботі в цьому місті, є реальна економія коштів. Йдеться про тисячі гривень, які заощадило місто.
     Задовільні  результати у м.Добропілля та Добропільського району, і зовсім плачевні результати у м.Костянтинівка, м.Дружківка, Слов'янська, в Олександрівському районі".
      Наприкінці наради кожен представник від районів і міст зобов'язався  максимально прискорити вирішення всіх проблемних питань та налагодити процес роздільного збору сміття. Сергій Петрович зі свого боку пообіцяв перевірити стан виконання законодавства особисто при відвідуванні міст і районів.