субота, 3 лютого 2018 р.

ДІЮ УРЯДОВОЇ ПРОГРАМИ «ДОСТУПНІ ЛІКИ» ПОНОВЛЕНО НА 2018 РІК



З січня поточного року розпочалося фінансування урядової програми «Доступні ліки». На реалізацію цієї програми в Добропільському районі на 2018 рік з державного бюджету виділено 259,7 тис. грн.
Завдяки цій урядовій ініціативі найбільш вразливі категорії пацієнтів, які не завжди мають достатньо коштів, щоб придбати потрібні ліки самотужки, можуть вчасно отримати необхідне лікування. Варто зазначити, що Урядова програма «Доступні ліки» показала свою ефективність як на всеукраїнському, так і на місцевому рівні.

Станом на 02 лютого 2018 року за програмою «Доступні ліки» сімейними лікарями було виписано 931 рецепт, відпущено ліків за 421 рецептом, в тому числі 373 – захворювання серцево-судинної системи, 12 – бронхіальна астма, 36 – цукровий діабет. Кількість осіб, що отримали лікарські засоби  – 114.
Нагадаємо, що наразі механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. До реєстру Урядової програми «Доступні ліки» включено 199 лікарських препаратів, які можна отримати безкоштовно або з невеликою доплатою, з них 160 – для лікування серцево-судинних захворювань, 29 – цукрового діабету, 10 – бронхіальної астми. Щоб отримати ліки за програмою, пацієнту треба спочатку отримати рецепт у сімейного лікаря із зазначенням діючої речовини, а тоді звернутися з ним слід до аптеки, що долучилися до програми. 
 В Добропільському районі отримати ліки за рецептом можна в аптеці № 161 ТОВ «Добрі ліки», яка знаходиться за адресою м. Добропілля, вул. Першотравнева, 121.