четвер, 15 лютого 2018 р.

Щеплення - найкращий метод запобігти поширенню інфекційних хвороб



    Кір, дифтерія, поліомієліт та інші хвороби, від яких захищає щеплення, забирали життя мільйонів мешканців планети, допоки людство не винайшло вакцини.
      З метою запобігання розповсюдження захворюваності на кір у Добропільському районі, сімейними лікарями КЛПЗ «Добропільський районний ЦПМСД» постійно проводиться розʼяснювальна робота серед населення щодо профілактичних щеплень. Тільки в цьому році медичними працівниками були проведені бесіди у всіх школах району про вакцинацію, профілактику та симптоми даного захворювання.

    На жаль, противірусної терапії проти захворювань на кір, краснуху та паротит на сьогодні не існує, тому захистом від можливих ускладнень під час таких захворювань є лише вакцинація, тобто щеплення, яке захищає організм дитини від цих трьох, на перший погляд, не смертельних, але дуже підступних захворювань.
   З початку року було проведено 131 щеплення згідно Календаря профілактичних щеплень, 20 з яких позапланово.
   Щеплення - це найкращий метод запобігти поширенню інфекційних хвороб. В Добропільському районі не було зареєстровано жодного випадку захворювання на кір.
   На сьогодні вакцинація проводиться комбінованою вакциною ПРІОРИКС™ (виробник Бельгія), що є в наявності у всіх амбулаторіях ЗПСМ району.