четвер, 1 березня 2018 р.

День відкритих дверей


28 лютого 2018 року в Добропільському міському центрі зайнятості було проведено день відкритих дверей Центру розвитку підприємництва, в якому взяли участь 23 роботодавця, фахівці центру зайнятості та представники Головного Управління Держпраці у Донецькій області.
Заступник директора центру зайнятості Тетяна Яцура проінформувала, що служба зайнятості сьогодні на етапі реформування у сервісну соціальну службу, яка постійно шукає нові форми роботи та оперативно реагує на потреби ринку праці та ознайомила з напрацюваннями в цьому напрямку.

     З метою створення нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту, роботодавцям було запропоновано прийняти участь у програмі «Український донецький куркуль», що дає можливість отримати фінансову підтримку від Данської Ради у справах Біженців.  Учасників також ознайомлено з грантовою програмою Чеської недержавної гуманітарної організації «Людина в біді».
     Провідний фахівець з питань зайнятості Катерина Зіганшина провела практичне заняття щодо роботи Електронного кабінету роботодавця.
  Присутні роботодавці мали змогу поспілкуватися з представниками Головного Управління Держпраці у Донецькій області - головними державними інспекторами відділу контролю західного напрямку Управління з питань праці Яною Ковальовою та Оленою Федоровою, провідним юрисконсультом центру зайнятості Альоною Петровою, які поінформували про відповідальність роботодавців за порушення чинного законодавства про працю, надали консультації та відповіли на питання стосовно легалізації зайнятості.


Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.