середу, 28 березня 2018 р.

Заробітна плата «в конвертах» – відсутність державних трудових та соціальних гарантій!


   На сьогодні питання легалізації заробітної плати та офіційного оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками залишається одним з основних напрямків діяльності фіскальної служби Донецької області.
   Податківці Донеччини продовжують вживати заходи контролю за додержанням роботодавцями податкового законодавства в сфері оплати праці, що дає можливість не тільки забезпечувати надходження до бюджету країни «прихованих» роботодавцями податкових зобов’язань, але й підвищити соціальний захист працівників та спрямувати додаткові кошти на розвиток громад регіону. Так, з початку поточного року на Донеччині роботодавці офіційно працевлаштували 3400 громадян, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 2,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,3 млн грн військового збору, а також 3,3 млн грн єдиного внеску.

     Продовжується робота податківців і з підприємствами регіону в питаннях додержання мінімальних гарантій в оплаті праці. За рахунок підвищення заробітної плати 1285 підприємствами регіону бюджет додатково отримав 4,9 млн грн податків, зборів та єдиного внеску. Нагадуємо, що Законом України від 07 грудня 2017 року № 2246-VІІІ «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року встановлено мінімальну заробітну плату у розмірі 3723 гривні.
     З початку року, завдяки проведеній роботі з виявлення та упередження ухилення від оподаткування доходів громадян, до державної реєстрації залучено 753 громадянина, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації, а до бюджету додатково сплачено 0,7 млн грн податків, зборів та єдиного внеску.
   Шановні громадяни! Головне управління ДФС у Донецькій області звертає увагу, що виплата заробітної плати «в конвертах» призводить до втрати користування державними гарантіями та унеможливлює соціальний захист працівників.
   Джерело: Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області.