вівторок, 6 березня 2018 р.

В селі Шахове відкрили опорну школу

  У селі Шахове Добропільського району, центрі Шахівської об’єднаної територіальної громади 5 березня 2018 року урочисто відкрили опорну школу. Участь у відкритті взяли голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, керівники структурних підрозділів ОДА та органів місцевого самоврядування.
      Під час відкриття оновленої школи Павло Жебрівський зазначив, що розвиток освіти у сільській місцевості має надзвичайно велике значення.
   «Діти, які вчаться у  цій школі – справжні українці за духом. Я вірю, що у новій школі для них відкриються принципово нові можливості для здобуття якісних, сучасних знань. Інтерактивні дошки, мультимедійне обладнання – все це потрібно лише для того, щоб зацікавити та розвинути дітей. Дуже хотілося б колись дізнатись, що випускники Шахівської опорної школи стають студентами Гарварду, Кембріджу або Стенфорда, досягають висот у науці», – підкреслив очільник області.
   Директор департаменту освіти та науки Донецької облдержадміністрації Надія Оксенчук звернула увагу, що родзинкою цієї школи є створення відкритого бібліотечного простору. Цей простір дозволяє дітям працювати з книгами у зручний для них час у неформальній обстановці.
    Загальний кошторис реконструкції та технічного переоснащення Шахівської школи склав майже 21 млн гривень, при цьому більшість коштів громада спрямувала з власного бюджету та державної субвенції для розвитку громад.
   Загалом у Донецькій області вже функціонує десять опорних шкіл – у «Смарагдовому містечку», Билбасівці, Покровську, Часовому Ярі, Дружківці, Гришиному, Іллінівці, Волновасі та Очеретиному.
   Джерело: Донецька обласна держадміністрація.