четвер, 29 березня 2018 р.

Лист - подяка


    Освітлення, водопостачання та дороги – основні складові для життєдіяльності людей на селі.
В селі Новоукраїнка від сьогодні ночі стали світліші, бо завершено реконструкцію вуличного освітлення за інноваційними технологіями. Встановлені сучасні світильники на існуючі  та щойно встановлені опори.
 До слова, старожили навіть не пам’ятають, коли в селі було освітлення, та ще й таке! Як  справедливо вважають, селяни не можуть почуватися комфортно, коли ввечері чи вночі на вуличних стовпах не горять лампочки. Тож упродовж кількох останніх років  депутат селищної ради Смучок Петро Миколайович порушував питання освітлення Новоукраїнки, доводячи, що селяни мають жити на рівні з містянами.
Вирішити проблему вдалося за допомогою наших   партнерів – компанії ДТЕК, яка   реалізує  безліч програм та інвестує  значні кошти в  реалізацію проектів соціального партнерства  і поліпшення якості життя людей у містах і селах, де працюють ці  підприємства.
 Вперше, коли депутат селищної ради Смучок П.М. та селищний голова Бєлянкін В.Г. зустрівся з керівником   департаменту по соціальному розвитку ДТЭК Гриб Вікторією Олександрівною, стало зрозуміло, що багаторічна проблема новоукраїнців  має вирішиться в найближчий час.
Монтаж мережі зробили швидко, хоча на деякий час затягнула  підключення освітлення паперова тяганина. Турбуючись  про шахтарів, які ходять на роботу в нічні зміни, прийшлося встановлювати додаткові опори вздовж тротуару, що також зайняло немало часу. Приємно, що до ремонту освітлення залучилися небайдужі  місцеві жителі Ванжа О.І., Анацький В.О.,  Анацький Ю.Л., Анацький В.М. та багато інших.
Люди не приховували радості, коли в раніше темній Новоукраїнці ввечері видно стало з одного краю села до другого!
Щиро вдячні жителі Гриб В.О. та компанії ДТЕК за такий подарунок жителям,  а також селищному голові Бєлянкіну В.Г.
Багато ще є не вирішених питань в селі -  це і  запуск водогону, і  ремонт клубу та    доріг. Віриться, що  завдяки надійним партнерам  і активній громаді місцеві проблеми перейдуть у місцеві досягнення.

                                                                                              Кірко К.О., Смучок П.М.
депутати Святогорівської селищної ради та жителі с.Новоукраїнка