неділю, 29 квітня 2018 р.

У Донецькій області діє понад 7800 алкогольних та тютюнових ліцензій


    За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Донецькій області станом на 1 квітня 2018 року на території області діє 7832 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
   Зокрема, у березні поточного року було видано 787 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з них на торгівлю алкогольними напоями – 423, та 364 – на торгівлю тютюновими виробами.

   За перші три місяці 2018 року за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 119 ліцензій та анульовано дію 46 ліцензій. Крім того, за продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, суб’єктам господарювання Донеччини було анульовано 14 ліцензій.
   Зазначимо, що з метою недопущення порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, фахівці фіскальної служби Донеччини постійно проводять контрольно-перевірочні заходи, спрямовані на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів. За результатами вжитих заходів з початку 2018 року сума застосованих до порушників фінансових санкцій склала 1,1 млн гривень. Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями фінансові санкції склали 170 тис. грн, за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 700 тис. гривень. Крім того, до недобросовісних підприємців, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім, застосовано фінансові санкції на загальну суму 190 тис. гривень.
  Загалом, з початку року від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів Донеччини надійшло 8,3 млн гривень.
  Джерело: ГУ ДФС у Донецькій області.