середа, 18 квітня 2018 р.

За чисте довкілля


21 квітня - Всеукраїнський день довкілля, а 22 квітня - Всесвітній день Землі, ці два дні мають на меті об’єднати людей для захисту навколишнього природного середовища.     
Так, цього року небайдужі користувачі Завидокудашевської сільської бібліотеки взяли участь в екологічному десанті «Чисто у селі-світло на душі».    
Озброївшись рукавичками та пакетами для сміття, вони взяли участь в прибиранні центру села. Гарна погода і чудовий настрій сприяли спільній праці.

Для дітей бібліотекар провела гру-вікторину «Екологічний ерудиціон». Діти активно відповідали на задані питання, спілкувалися на теми екології, читали прислів’я та приказки про природу, відгадували загадки... Також відбулася презентація для присутніх еко-виставки «Довкілля-неповторна казка, то ж бережіть його будь ласка».
        Учасники екологічного десанту висловили спільну думку, що збереження довкілля залежить від кожної людини, зокрема, і від кожного з них. Недарма народне прислів'я говорить: "Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять".