суботу, 28 квітня 2018 р.

Діти із зони АТО отримають статус дітей, що постраждали внаслідок воєнних дій


Уряд вдосконалив порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та забезпечила нормативне врегулювання питань, повязаних із розширенням переліку окремих категорій дітей, які можуть мати право на отримання такого статусу.
Як інформує прес-служба Міністерства соціальної політики, це передбачено схваленими змінами до постанов Кабінету Міністрів України  від 24 вересня 2008 року № 866 і від 5 квітня 2017 року № 268.
Документом передбачається право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, особою, яка в період здійснення антитерористичної операції не досягла 18 років (повноліття), та доповнено перелік дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, категорією дітей, які виявлені місцевими органами виконавчої влади та / або органами місцевого самоврядування і не зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, або які не проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення.
Також, нормативно-правовим актом передбачається надання повноважень органам опіки та піклування в прийнятті рішень про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, або відмову в наданні такого статусу за результатами розгляду комісією з питань захисту прав дитини документів, поданих заявником.
Зазначена постанова Уряду прийнята із дорученням Міністерству соціальної політики України її доопрацювання протягом тижня.
 Джерело: Українське право