середу, 25 квітня 2018 р.

Знайомство з спеціалізованою школою в Печеніжинській громаді


    Перебуваючи в Печеніжинській громаді, делегація Добропільського району завітала до спеціалізованої загальноосвітньої школи - інтернату Івано-Франківської обласної ради. Школа-інтернат здійснює комплексну реабілітацію дітей, які потребують корекції розумового розвитку, забезпечує права дітей на здобуття певного рівня загальної середньої освіти в комплексі з корекційно-розвитковою роботою й медичною реабілітацією.
    Вражаюча чистота кімнат: побутових, ігрових та спальних. Учителі й вихователі, господарські й обслуговуючі працівники створюють атмосферу домашнього затишку та комфорту. Закінчуючи школу, випускники отримують допрофесійну, а учні з вищими пізнавальними можливостями – професійну підготовку з чотирьох профілів трудового навчання і продовжують навчання за однією з суміжних спеціальностей у професійно-навчальних закладах, на курсах або застосовують набуті компетенції в трудовій діяльності – хлопці – столяр (деревообробне виробництво), працівник сільського господарства, маляр-штукатур, робітник із ремонту взуття; дівчата – кравчиня з пошиття білизни, легкого жіночого та дитячого одягу, працівник сільського господарства, маляр – штукатур, майстер з виготовлення килимів.
  Ти можеш дати голодному рибу – і він не буде голодним цілий день. Але ти можеш навчити його ловити рибу – і він не буде голодним все своє життя. Така філософія успішно працює в Печеніжинській спеціалізованій загальноосвітній школі- інтернаті.