четвер, 5 квітня 2018 р.

Сьогодні відзначається День неонатолога


   5 квітня усі неонатологи відзначають своє професійне свято. Неонатологія — відносно молода наука, яка почала формуватися як самостійний розділ педіатрії у 60-х роках ХХ століття. У 1987 році спеціальність лікар педіатр-неонатолог була внесена до номенклатури лікарських спеціальностей. До цього проблемами новонароджених займалися терапевти, акушери, хірурги.
   Неонатолог — це лікар широкого профілю, який має розрізняти та виявляти симптоми захворювань та відхилень у розвитку новонароджених дітей. На пізніх термінах вагітності завдання неонатолога підготувати батьків до пологів. Якщо акушер-гінеколог відповідає за здоров’я мами, то лікар-неонатолог повністю бере на себе відповідальність за стан дитини.    
   Особливо доцільна присутність такого лікаря при різних патологіях вагітності, недоношені та ускладненнях під час пологів. Неонатолог в даній ситуації виступає як дитячий реаніматолог та реабілітолог. Після народження немовляти, завдання неонатолога — слідкувати за правильним розвитком дитини, а маму навчити правильно годувати груддю, правильно доглядати малюка. Від професіоналізму неонатолога інколи залежить життя дитини.
  Добропільська районна рада вітає з цим прекрасним святом лікарів і бажає наснаги та добробуту. Дякуємо за стовідсоткову відданість справі та стійкість.