середа, 4 квітня 2018 р.

Шляхи формування інформаційно-комунікаційної компетентності вчителя інформатики

     03 квітня 2018 року на базі Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний інформаційно-методичний семінар вчителів інформатики на тему: «Шляхи формування інформаційно-комунікаційної компетентності вчителя інформатики» .
     Мета семінару: підвищення рівня професійної компетентності вчителя інформатики, ознайомлення з досвідом роботи щодо підготовки учнів до участі в інтелектуальних змаганнях з інформаційних технологій.  
     У наш час інформаційно-комунікаційних технологій, швидких технологічних змін та інновацій, новітніх методик навчання вчителі мають можливість обрати доступні їм форми і засоби підвищення кваліфікації, вибудовувати персональну освітню траєкторію. Необхідною умовою зростання професійної діяльності будь-якого педагога є його самоосвіта та самовдосконалення. 
     Овчарук Л.В., керівник районного методичного об’єднання вчителів інформатики розкрила методичні аспекти щодо підвищення кваліфікації вчителів інформатики засобами дистанційних курсів, акцентував увагу на ресурс « Prometheus» . 
    Лубенець С.В., вчитель інформатики Нововодянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Благова Т.Г., вчитель інформатики опорного закладу Світлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів презентували шкільні проекти з використанням технологій STEAM - освіти . 
     Федірко Т.А., вчитель інформатики Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ознайомила присутніх з досвідом підготовки учнів до олімпіад з ІКТ та провела практичне заняття з елементами тренінгу по використанню сучасних програмних засобів.
     Наприкінці заходу учасники семінару висловили власні думки щодо впровадження в педагогічну діяльність активних форм і методів для покращення стану викладання предмета, обмінялися досвідом та інформаційно-технологічними надбаннями. 
    Джерело: відділ освіти Добропільської райдержадміністрації.