четвер, 26 квітня 2018 р.

Навчальний семінар з питань бізнес – планування в центрі зайнятості

   З метою надання всебічної підтримки підприємницьким ініціативам населення, в рамках діяльності Центру розвитку підприємництва 25 квітня 2018 року в Добропільському міському центрі зайнятості відбувся навчальний семінар з питань бізнес – планування та доступу до грантових програм.
   Захід відкрила заступник директора центру зайнятості Тетяна Яцура, яка повідомила відвідувачів про постійно діючий проект Донецької торгово – промислової палати - Business Project Workshop та його перший крок – відкриття консультаційної лінії «4 Round».
     З 26 квітня консультації з бізнес – планування та менеджменту будуть доступні в онлайн – режимі. Також присутні зацікавлено поставилися до інформації про заплановані Донецькою торгово – промисловою палатою з 26 червня 2018 року майбутні навчальні семінари для підприємців – початківців.
   Завжди цікаво отримувати інформацію з перших вуст, тому й на семінар була запрошена одна з переможців проекту «Український донецький куркуль» Ганна Матвієнко. Ганна розповіла присутнім про головні засади, на які слід звернути увагу при розробці бізнес – плану, акцентувала увагу на якісній підготовці саме фінансового плану – адже в ньому визначається потреба в інвестиціях, передбачаються джерела фінансування, розраховується строк за який проект окупиться, складається графік досягнення точки беззбитковості. Багато питань, які поставили Ганні присутні, були про саму процедуру захисту бізнес – плану і ні одне питання не залишилось без відповіді.
  Фахівці центру зайнятості зупинились на правових засадах участі у проекті «Український донецький куркуль», наданні підтримки з боку служби зайнятості та акцентували увагу, що для перемоги у проекті важливо розвиватися в напрямках діяльності, які є пріоритетними для місцевого ринку, принесуть суспільну та економічну користь і важливо віднайти саме свою ринкову нішу.
  Захід, який відвідали 12 осіб, з них 7 діючих підприємців, показав, що зацікавленість у організації, розширенні власного бізнесу є, але населенню та роботодавцям іноді бракує поінформованості, теоретичних знань та відкритого спілкування з тими, хто вже спробував і не збирається зупинятися на досягнутому. Присутні підтримали ідею проведення подібних семінарів та тренінгів і вже були окреслені питання, які будуть розглянути на наступному тижні.
  Нагадуємо, що чекаємо всіх зацікавлених у розвитку підприємництва в наступну середу, 2 травня о 10 годині.


Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.