пʼятниця, 4 травня 2018 р.

Хроніка обласних новин

    3 травня під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Сергія Добряка та департаменту інформаційної та внутрішньої політики відбулося засідання Ради з питань етнонаціональної політики, в якому від Добропільського району взяв участь Віктор Батицький, голова правління ПАТ ім. Т.Г. Шевченка.

   В ході засідання розглянули питання щодо участі представників громадських організацій національних меншин області у відзначенні Дня Європи, особливості співпраці облдержадміністрації та Федерації грецьких товариств України у питанні здійснення літнього оздоровлення дітей, що проживають поблизу лінії зіткнення. Також говорили про популяризацію літературної та культурної спадщини етнонаціональних спільнот області та проведення етнокультурного фестивалю етнонаціональних спільнот Донеччини «ЛЕМКО-фест» в с. Званівка, Бахмутського району.
   «Вважаю нашу роботу надзвичайно важливою в контексті налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями. Вона повинна виконуватись сумлінно, згуртовано, аби дати плідні результати», – зазначив Сергій Добряк.
  До речі, виходячи з отриманого досвіду проведення конкурсів, у тому числі й «ДонеччинаUA», більшість поданих робіт були присвячені краєзнавчій тематиці. Це свідчить про те, що інтерес до цієї теми з кожним роком поширюється серед населення. 



 

Джерело:Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.