вівторок, 15 травня 2018 р.

Зустрічі фіскалів з платниками податків у Покровську: відкритий формат спілкування


Повнота розрахунків з бюджетом, погашення заборгованості по податках та заробітній платі, ведення бізнесу виключно у правовому полі, - ці та інші теми обговорювалися під час нещодавно проведених зустрічей фахівців Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області на чолі із заступником начальника ГУ ДФС - начальником Покровсько-Добропільського управління Аллою Єльниковою з платниками податків.
  Фіскали мали на меті під час цих заходів обговорити нагальні питання перспектив декларування та своєчасності сплати платежів до бюджету, донести до посадових осіб підприємств актуальну інформацію з питань оподаткування, застерегти їх від можливих порушень податкового та іншого законодавства, та надати, за потреби, фахові консультації.

    Враховуючи наявну інформацію щодо випадків застосування не добропорядними платниками схем ухилення від оподаткування, мінімізації сплати податків, працівники Головного управління наголосили на доцільності використання виваженого підходу у виборі партнерів по бізнесу.
   Крім цього, в рамах реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», запровадженого Кабінетом Міністрів України згідно розпорядження від 14.03.2018 №155-р, державні службовці роз’яснили представникам бізнесу гарантовані їм Конституцією та законами України права.
  «За чотири місяці цього року платниками Покровська і регіону сплачено 307,8 млн.грн. до державного бюджету та 453,2 млн.грн. – до місцевих скарбниць, що більше, ніж торік на 30 та 22 відсотка відповідно. Такої динаміки вдалося досягти, насамперед, завдяки сумлінності та відповідальності платників, впровадженню нових форматів їх сервісного обслуговування, удосконаленню системи адміністрування податків та методів вибіркового контролю на основі оцінки ризиків у діяльності юридичних і фізичних осіб. Ми відкриті до змін, та завжди готові до конструктивного діалогу та ефективної комунікації з бізнесом та громадськістю» - підсумувала проведені зустрічі Алла Єльникова.

                   Джерело: Покровсько - Добропілське управління ГУ ДФС у Донецькій області.