пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Увага! Ботулізм!


    Держпродспоживслужба звертає увагу на погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. З другої половини травня почастішали випадки захворювання серед населення, які пов’язані із вживанням в’яленої непатраної риби, що виготовлялася хворими в домашніх умовах самостійно або була придбана у місцях стихійної торгівлі.
    За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби, з початку року фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 31 випадку захворювання на ботулізм (постраждало 28 осіб), із них 11 випадків пов’язано із вживанням рибних продуктів, які було виготовлено у побуті або невідомого походження. Серед захворілих на ботулізм зареєстровано 2 летальних випадки.
  Держпродспоживслужба рекомендує відмовитися від вживання в’яленої не патраної риби (особливо в літній період) та не купляти продукти в місцях стихійної торгівлі.
 Джерело: Адміністрація Добропільського районного управління Головного управління держпродспоживслужби в Донецькій області.