четвер, 31 травня 2018 р.

Ними пишається школа


                                                                                                                 До Дня захисту дітей

Буяє і цвіте наша земля. Шле ніжне проміння усміхнене сонце. Все радіє, шумить, вирує. Порадіймо і ми з вами за долю щасливу, за сонце, за квіти і за те, що веселяться діти.
       Найкраща пора в житті людини – це дитинство. Для нього характерні пустощі, розваги, відпочинок. І основне – напружена праця навчання.
На фото: Короття Павло
      Це добре розуміють учні Нововодянської ЗОШ І – ІІ ступенів — Короття Павло, учень 8 класу та учениця 9 класу—Ярова Наталя. У 2017—2018 навчальному році вони взяли активну участь у ІІ (районному) етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін (більше трьох предметів). Павло посів ІІ місце в олімпіаді з математики. В рамках реалізації програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини» - «Творче диво Добропільщини» - Павло посів І місце в номінації «Художнє читання», а Наталя – І місце серед юних художників. Дівчина любить малювати в техніках «Граттаж», «Дудлінг і Зентангл», поєднувати акварель з іншими матеріалами. Робить цікаві поробки, які не залишаються без уваги. В районній конференції МАН «Сучасні підлітки: нова генерація» посіла І місце.

     Протягом навчального року і Павло, і Наталя навчались у школі юних лідерів «Твоя ініціатива».
На фото: Ярова Наталя
         Накопичуючи набуте протягом багатьох тисячоліть, українці дбайливо зберігають все, що називається пам’яттю народною. Це – традиції, звичаї, обряди, вироби народних промислів та твори мистецтва – все те, що і є національним культурним надбанням.
На фото: Пригода Кирило і Правник Єлизавета
      Свої вміння з декоративно – прикладного мистецтва Пригода Кирило і Правник Єлизавета, учні 8 класу, демонструють на заняттях шкільного гуртка «Творча майстерня» (керівник Лубинець С.В.), а далі – на шкільних і районних конкурсах «Творче диво Добропільщини», «Новорічна іграшка», «Європа з нами». Кирило кожного разу використовує різні техніки мистецтва: орігамі, квілінг, солоне тісто і т.д. Любить малювати красиву українську природу, квіти, тварин. Роботи Єлизавети цікаві, виготовлені з творчим підходом та любов’ю. Працює такими техніками як бісероплетіння, вишивка бісером, в’язання гачком, джгутова філігрань.

   Співочий народ України. І пісні у нього прекрасні, милозвучні, задушевні. Саме в них виражаються радість і біль, мрії і сподівання. Гордість за свій народ і нашу державу. У цьому всі переконуються, коли чуємо українські пісні у виконанні Ірини Богунської, учениці 7 класу Нововодянської школи. Сонячний талант юної співачки виявився ще в дитячому садку. Діти почали вчитися співати, і раптом задзвенів ніжний дзвінкий голосок, який лунає на всіх заходах уже сім років і зачаровує публіку.
     Тож бажаємо, щоб щастю і захопленням кожної дитини не було меж, щоб завжди над ними світило ясне сонечко, а небо було блакитним і безхмарним.