вівторок, 29 травня 2018 р.

Бути здоровим, жити активно – це стильно і позитивно


       До Дня захисту дітей

   Останнім часом популярності серед молоді набуває рухливий відпочинок. Не відставати від тенденцій вирішили й вихованці туристичного гуртка Криворізької ЗОШ І – ІІІ ступенів, керівником якого є Громило Валентин Володимирович, вчитель, депутат Добропільської районної ради. За його ініціативи з 3 по 9 квітня члени туристичного гуртка здійснили мандрівку до Західної України. Під час подорожі група побувала в селищі Славське, місті Мукачево і на Великдень - у місті Львів.
    У селищі Славське насолоджувалися природою Карпат. У Мукачево відвідали історичні місця, пов’язані з цим містом, особливо вразив замок «Паланка». У місті Львів гуртківці відвідали парк «Високий замок», храми, пам'ятник першодрукареві Івану Федорову, Личаківське кладовище, де похований письменник Іван Франко, а також виставку писанок.
   Подорожі на цьому не завершилися. З 28 по 30 квітня школярі перебували в оздоровчому комплексі «Перлина Донеччини» міста Святогірськ, яке не перестає вражати своєю самобутністю і дивовижною природою. Туристи з Добропільщини побували в Святогірській Лаврі, історичному музеї, відвідали крейдяні гори, далекі печери, навколишні озера, «обіз’янячу тропу», 640-річний дуб.
   Враження від побаченого у школярів залишаться на все життя.
  Після повернення додому, за ініціативи керівника гуртка і підтримці його вихованців, було організовано і проведено День здоров’я в Криворізькій загальноосвітній школі. Учні 5-11 класів разом зі своїми вчителями виїхали шкільним автобусом до села Зелене.
   Програма заходу була насиченою: екскурсія до рекреації півонії тонколистої, занесеної до Червоної Книги України, різноманітні спортивні змагання, смачний куліш у виконанні шеф-кухара, учителя фізики Леонова В.М., а гуртківці разом зі своїм керівником відкрили купальний сезон. Багато незабутніх вражень, позитивних емоцій, чудових світлин залишив цей день у присутніх .
   Гуртківці щоденно докладають багато зусиль для того, щоб розвивати свою діяльність. Власними силами вони забезпечують опалення будівлі (заготовляють дрова), в якій проводяться заняття спортивного клубу «Олімп», що нещодавно розпочав свою роботу завдяки фінансовій підтримці керівника ТОВ «Рута-Плюс» Руслана Курганова. Крім того, між гуртківцями та Русланом Анатолійовичем налагоджено «ділові стосунки». Виконання, у вільний від навчання час, польових робіт на землях «Рута-Плюс» вихованцями туристичного гуртка, дозволяє їм заробляти на свої подорожі. І керівник підприємства підтримує такі наміри молоді, стимулюючи їх зусилля вагомою «заробітною платою».
   Дуже приємно зазначити, що така діяльність гуртка виховує у її вихованців самостійність та працездатність, а це дуже важливо у сучасному світі.