четвер, 28 червня 2018 р.

Для користування податковою соціальною пільгою необхідно подати заяву ЗК


У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли що податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку на доходи фізичних осіб місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).
Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.
Пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування податкової соціальної пільги та документів, що підтверджують таке право. Роботодавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування податкової соціальної пільги, а також заявами про відмову від такої податкової соціальної пільги.
При цьому, нормами Податкового кодексу України не передбачено щорічне подання заяви про застосування податкової соціальної пільги. Якщо у платника податків виникає право на застосування податкової соціальної пільги з інших підстав ніж ті, які були зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен надати нову заяву з відповідними підтверджуючими документами.
Нагадаємо: застосування податкової соціальної пільги передбачено статтею 169 Податкового кодексу України.

   Джерело: портал «Українське право».