пʼятниця, 1 червня 2018 р.

“Талант—то крапля здібностей і море праці”

                                                                                                                             До Дня захисту дітей
 
      «Талант – то крапля здібностей і море праці,»- так влучно колись сказав видатний український письменник Григор Тютюнник. І як із цим не погодитися, бо одним із яскравіших прикладів довершеності цього вислову є маленька дівчинка, п’ятикласниця, учениця Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Діана Чумак, що у п’ять з половиною рочків вирішила підкорити свою першу вершину знань, вступивши до першого класу цієї ж школи. Будучи найменшою у класі, Діанка не поступалася та й досі не поступається у знаннях та вміннях своїм однокласникам. Ця талановита дівчинка вірить у людей, вірить у дива. Тому, мабуть, її улюбленою книгою і є казка Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика». Світ Діани - щирий і безпосередній, у якому відкривається її добра душа, що може обігріти всіх людей. Її обличчя завжди сяє сонечком-усмішкою, а в очах немає брехні та лицемірства, бо вона у своїх почуттях до інших людей відверта.
   Діана - активна учасниця різноманітних інтелектуальних конкурсів та змагань, де не раз посідала призові місця. До таких заходів дівчинка готується досить сумлінно, бо, не дивлячись на свій вік, знає, що перемога здобувається лише клопіткою працею, завдяки витримці та зосередженості. Ну, а поштовхом до здобуття нових перемог, що дає дівчинці йти вперед, звичайно ж є підтримка та любов батьків, які, у свою чергу, докладають максимум зусиль, аби рівень розвитку їхньої дитини підвищувався, та завжди підтримують її у будь-яких починаннях.
   Діанка завжди весела і привітна, у пошуках нових пригод, мріє стати співачкою і поїхати до Парижу. У вільний від навчання час читає, займається рукоділлям, фотографує природу, навіть спробувала віршувати. Улюбленими шкільними предметами є фізична культура, історія, математика та українська література. З великою відповідальністю ставиться до свого доручення у класі, бо уже третій рік поспіль є старостою.
  Діана, як і кожна дівчинка, дуже любить співати та танцювати, входить до танцювального колективу «Сюрприз» та вокального колективу «Талісман», які є неодноразовими переможцями районних та обласних конкурсів. Дівчинка—вдячна учениця для своїх учителів, бо завжди підготовлена і активна під час уроку.
   Як відомо, кожна дитина народжується із зернятком у руці, перші ж паростки знань та умінь Діанки дають свої результати. То ж бажаємо і надалі завзято дівчинці вчитися чомусь новому та підкоряти нові вершини.