суботу, 14 липня 2018 р.

Увага! 19 державний пожежно-рятувальний загін попереджає: на Донеччині введена заборона відвідування лісових масивів у період надзвичайної пожежної небезпеки!


    На виконання розпорядження Голови Донецької обласної державної адміністрації від 4 червня 2018 року щодо заборони відвідування лісових масивів у пожежонебезпечний період рятувальники 19 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з представниками Білозерського лісництва регулярно проводять патрулювання в лісових насадженнях, націлені на виявлення проблемних питань для попередження та запобігання лісовим пожежам.

     Спеціалісти Служби порятунку нагадують мешканцям та гостям Донецької області, що не дозволяється заїжджати на територію лісового фонду транспортним засобом (крім транзитних шляхів). Також заборонено встановлення наметів і розведення вогнищ поблизу хлібних та лісових масивів.
    Зокрема, 13 липня 2018 року було проведено рейд у лісових насадженнях Добропільського району. Під час профілактичної роботи фахівці ДСНС роз’яснили яку небезпеку становлять пожежі в природних екосистемах. Особливу увагу рятувальники звернули на запобіжні заходи, які допоможуть уникнути виникнення загорянь, ознайомили громадян із статистикою пожеж у регіоні та зазначили, що серед найпоширеніших причин – недотримання правил пожежної безпеки. Для того, щоб люди добре запам’ятали такі прості правила, надзвичайники розповсюдили відповідні тематичні листівки.
19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області