вівторок, 10 липня 2018 р.

ВІДБУЛОСЯ НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКИХ ТА СЕЛИЩНОЇ РАД РАЙОНУ

 Сьогодні в залі засідань районної ради, в присутності голови райдержадміністрації Дмитра Кірносова та заступника голови районної ради Ірини Стрепоченко, під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Василя Перейми, відбулося чергове навчання сільських, селищного голів, секретарів та діловодів сільських і селищної рад.



   З питань «Про порядок підготовки, скликання та проведення чергових та позачергових сесій сільських та селищної рад, організація роботи постійних комісій» та «Про основні вимоги та недоліки при підготовці проектів рішень сесій та виконавчих комітетів сільських та селищної рад» проінформувала присутніх керуючий справами районної ради Любов Барлет.
    Василь Перейма звернув увагу слухачів на нюанси в плануванні роботи місцевих рад та на питання взаємодії сільських та селищної рад з райдержадміністрацією та районною радою при вирішенні питань, які виникають в процесі їх діяльності.
   Про порядок використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення житлом дітей-сиріт довела до відома посадових осіб органів місцевого самоврядування начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Вікторія Бібля.
   Перед початком навчання було проведено пробне тестування запрошених на знання норм чинного законодавства з питань місцевого самоврядування в Україні, звернень громадян та діловодства. Наприкінці заходу спеціалісти райдержадміністрації підвели підсумки цього тестування.
   Посадовцям запропоновано надати перелік питань, які б вони хотіли першочергово розглянути і обговорити на наступних навчаннях.