вівторок, 10 липня 2018 р.

В Світлівській громаді відбулося свято Івана Купала



    6 липня весело і гамірно було в Світлівській сільській раді. На базі відпочинку «Привітне» селища Шевченко та біля Світлівського будинку культури проходило свято Івана Купала. Місцеві жителі та гості із прилеглих сіл не тільки мали змогу побувати на святі  Івана Купала, організованого працівниками Світлівського (директор Дорошкевич Т.В.) та Шевченківського (Сметаніна А.М.) будинків культури, а й полинути у світ купальського свята. Святковий захід розпочався театральним дійством. Його учасники віншували присутніх, співали обрядових пісень, плели вінки та пускали їх на воду. Радували присутніх  своїми виступами творчі колективи, які відтворили традиційну атмосферу купальського свята.
        Особливого колориту святу додали  хороводи, велике Купальське вогнище, а ще яскравий феєрверк, який подарував присутнім Геннадій Селіваров.

        Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, для яких проводилися різні рухливі конкурси, ігри. Разом з тим, не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство та й просто відпочити душею. Також на захід завітали гості з Вінничини, які були вражені тим, що на Донбасі так добре збереглась традиційна культура.
       Темно – синє небо та мерехтливі зірки на ньому показували пізню пору, проте, молодь додому не поспішала - для них свято тривало