неділю, 8 липня 2018 р.

Набув чинності оновлений календар профілактичних щеплень

    Набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я від 18.05.2018 № 947, яким оновлено Національний календар профілактичних щеплень.
   Оновлення  в календарі стосуються  вакцинації проти гепатиту В та туберкульозу. Новації в календарі базуються на міжнародному досвіді проведення імунізації, а також відповідають рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

      Діти отримуватимуть єдине щеплення БЦЖ проти туберкульозу на 3-5 добу.
    Відтепер другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме у другий місяць життя. 
      Таким чином, національний календар щеплень в Україні відтепер відповідає досвіду країн Європи, де вакцинація проти гепатиту В співпадає або поєднується з імунізацією проти дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту у дітей (у 2 та 6 міс).
     Нагадаємо, наразі в Україні обов'язковою є вакцинація дітей від 10 небезпечних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи і епідемічного паротиту.
      Всі вакцини для дітей, необхідні для імунізації згідно з Національним календарем щеплень, передані в регіони та доступні безоплатно в закладах первинної медичної допомоги України, запевняють у МОЗ. 
Джерело: http://ukrainepravo.com/news/ukraine/nabuv-chynnosti-onovlenyy-kalendar-profilaktychnykh-shcheplen/