понеділок, 30 липня 2018 р.

Особистий прийом у Добропільській ОДПІ

   27 липня 2018 року заступником начальника – начальником Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Аллою Єльниковою було проведено особистий прийом громадян.
  На особистий прийом звернулася фізична особа – підприємець з питання сплати єдиного податку, якщо відповідно до листка непрацездатності хвороба розпочалась у одному місяці та закінчилась у наступному місяці та тривала більше 30 календарних днів.
   Суб’єкту підприємницької діяльності було надано роз’яснення, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку за період хвороби, за умови подання таким платником заяви до органу доходів і зборів щодо терміну тимчасової втрати працездатності з доданням копії листка непрацездатності.
   Якщо платник єдиного податку хворів 30 і більше календарних днів та при цьому хвороба розпочалась до 20 числа місяця та закінчилась у наступному місяці, то такий платник звільняється від сплати єдиного податку лише за календарний місяць, в якому почав хворіти, а за наступний календарний місяць, в якому відповідно до листка непрацездатності хвороба закінчилась, сплачує єдиний податок відповідно до норм Податкового кодексу України.
   Алла Єльникова зазначила, що головне завдання податківців – чути людей, дослухатись до їх звернень та створювати сприятливі умови для підприємницької діяльності та здійснення фінансово-господарської діяльності. 
 Джерело: Покровсько – Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області.