вівторок, 17 липня 2018 р.

У Малому Березному відбувся фестиваль «Березнянський ярмарок»

Втретє у селищі Малий Березний 15 липня 2018 року відбувся районний фестиваль народних промислів та народної творчості Ужанської долини «Березнянський ярмарок» за сприяння Агенції регіонального розвитку та європейської інтеграції Великоберезнянської районної ради.
     Цьогоріч у фестивалі взяли участь народні художні колективи Великоберезнянського району, артисти з Словаччини, Польщі, Сербії. Гостями фестивалю стали представники двох східних регіонів, серед яких - делегація Добропільського району Донецької області на чолі з головою районної ради Тамарою Бєлянкіною.

    «Фестиваль є відродженим! У 20-х роках за часів Чехословаччини у Малому Березному проводилися такі ярмарки. З усього району та сусідніх словацьких сіл з’їжджалися люди аби поторгувати. Така традиція існувала до 1935 року. У липні 2016-го — відбулася історична подія - нам вдалося відродити цю традицію і нині ми вже втретє збираємося тут, аби показати усім наші традиції, культуру, духовну спадщину» — розповів голова Великоберезнянської районної ради Ярослав Шукаль.
      В рамках фестивалю діяла і виставка-продаж творів декоративно-прикладного мистецтва народних умільців: вишивка, дерев’яні роботи, сувеніри, художні полотна, тощо. Гості та учасники фестивалю мали змогу скуштувати смачні закарпатські страви та насолодитися віртуозними виступами учасників художньої самодіяльності. Виступив на фестивалі і спеціально запрошений відомий закарпатський гурт Vandor. А на завершення свята традиційно відбулося запалення ватри та танці навколо вогню.