неділю, 12 серпня 2018 р.

До професійного свята працівників ветеринарної служби…



    Щороку в другу неділю серпня українські ветеринари, а також усі, хто причетний до цієї сфери, відмічають своє професійне свято - "День працівників ветеринарної медицини".
    Статус офіційного національного свято отримало відносно нещодавно - на самому початку тисячоліття,1 листопада 2001 року .
    Згідно з офіційним формулюванням, нове професійне свято на Україні ввели, щоб відзначити "вагомий внесок працівників ветеринарної медицини в забезпечення ветеринарного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля".
     Крім того, цього дня традиційно згадують відомий вираз: "Медицина лікує людину, а ветеринарія оберігає людство". І це невипадкове: саме завдяки роботі ветеринарів вдається запобігати епідеміям серед худоби, які інакше могли б привести до найтяжчих наслідків, - аж до масштабного голоду і поширення небезпечних захворювань серед людей.

    На теперішній час в штаті Добропольської районної державної лікарні ветеринарної медицини працює досвідчений колектив, який складається з 18 співробітників та включає структурні підрозділи - дільничні лікарні: Золотоколодязьська, Шахівська, Криворізька. Поруч з досвідченими лікарями (Ткаченко Т.К., Літвінов С.В.) працюють і молоді спеціалісти (Коненко О.В.), які переймають від досвідчених колег досвід та ставлення до професії.
    Основними завданнями ветеринарної служби району є:
охорона території району від занесення з території інших областей, районів або з карантинної зони збудників інфекційних хвороб тварин, а також недопущення їх поширення за межі території району або карантинної зони;
ветеринарне обслуговування тваринництва господарств різних форм власності і фізичних осіб на території району;
реалізація заходів по дотриманню ветеринарно-санітарних вимог, встановлених законодавством, профілактика, діагностика інфекційних, інвазійних і незаразних хвороб тварин та їх лікування;
захист населення від хвороб, спільних для тварин і людей.
Лікарню очолює Тимохін Валерій Віталійович.
    Добропільський район на теперішній час є благополучним з особливо небезпечних захворювань тварин та птиці ,завдяки заходам ,які оперативно проводилися спеціалістами ветеринарної медицини району.
                   Зі святом Вас шановні працівники ветеринарної медицини!

Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють в цій галузі медицини—віддані своїй професії, оберігають здоров'я населення,
турбуються про довкілля і допомагають тваринам,
всім „братам нашим меншим".
Серед вас є чимало сподвижників-науковців,
спеціалістів, для яких робота —
це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна клопітка
праця над підвищенням фахової майстерності.
Тож хай розвивається ваша галузь,
хай міцнішає її матеріальна база.
 
Вам всім, наші шановні ветеринари,
баж
ємо міцного здоров'я, всіх життєвих гараздів
та утвердження в
 професії.