неділю, 30 вересня 2018 р.

Пілотний проект ДФС України "Електронний чек"– альтернатива діючим РРО

    Покровсько – Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області доводить до відома платників, що впровадження пілотного проекту електронної системи - "Електронний чек" (або e-Receipt) триває. Ця новація має призвести до якісно нових відносин у ланці "підприємець - споживач".
  Сутність новітньої моделі полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО). Програма "Електронний чек" має низку суттєвих переваг, зокрема:

- систему можна встановити на будь-який пристрій - персональний комп'ютер, планшет чи смартфон;
- вона доступна, безкоштовна та може бути інтегрована з іншими системами ДФС і бухгалтерськими програмами;
- має найвищий ступінь захисту й працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень.
   Крім того, застосування такої моделі на практиці позбавляє необхідності придбавати традиційний касовий апарат і відповідно друкувати паперові чеки.
  Отже, фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині Електронного кабінету - електронного сервісу ДФС, розміщеного на офіційному веб-сайті ДФС.
  Система «Електронний чек» – зручна та економна для підприємців, вона дозволить підвищити ефективність контролю за розрахунковими операціями та оперативно виявляти факти порушень при здійсненні таких операцій, а це зменшить обсяги тіньового обігу товарів, перш за все підакцизної групи.

Джерело: Покровсько – Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області.