вівторок, 11 вересня 2018 р.

Рятувальники вчили школярів, як діяти при виявленні вибухонебезпечного предмету

  Рятувальники міста Добропілля продовжують ознайомлювати підростаюче покоління з правилами поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.
   Зокрема, 10 вересня 2018 року представники 19-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області завітали до загальноосвітньої школи села Ганнівка. Фахівці ДСНС провели бесіди, під час яких рятувальники проінформували школярів про порядок дій під час виявлення підозрілих предметів. Учням розповіли, як можна розпізнати небезпечну знахідку, роз'яснили порядок дій при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

    Підкреслили, що для того, щоб зберегти себе та своїх близьких - при виявленні підозрілого предмета, ні в якому разі, його не можна пересувати, розбирати, кидати або нагрівати. Перш за все, необхідно повідомити про свою знахідку за номерами "101" або "102". Роботи з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів можуть проводити лише відповідні фахівці.
  Представники ДСНС сподіваються, що подібні бесіди залишаться в пам'яті підлітків і допоможуть уникнути трагічних наслідків від необережного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Джерело: 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій област.