вівторок, 25 вересня 2018 р.

Життя з людьми і для людей


   Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. А в Україні це також і День ветерана.
   Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
   Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.
  В місті Добропіллі та Добропільському районі більше 40 відсотків населення – це пенсіонери, шоста їх частина – особи похилого віку, яким потрібна увага в повсякденному житті.
   Працівники Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області кожного дня допомагають особам, що потребують особливого відношення.
   В управлінні організовано виїзні прийоми до зазначеної категорії, ведеться інформування щодо можливостей отримання послуг з пенсійного забезпечення, зокрема за місцем проживання.
    З початку 2018 року фахові консультації з питань пенсійного забезпечення надані 91 особі, які проживають в найвіддаленіших кутках району завдяки скап-зв’язку. Надано роз’яснень засобами телефонного зв’язку – 447 особам.
  З метою покращення якості обслуговування громадян Пенсійним фондом України запроваджено сучасні онлайн-сервіси, які надають можливість не виходячи з дому отримати дані про застраховану особу засобами веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, записатися на прийом до управління Пенсійного фонду або надіслати запит. Також запроваджено інформування громадян шляхом смс-повідомлень за допомогою якого надходять результати розгляду заяв, повідомлення про необхідність звернення до Пенсійного фонду України для підтвердження даних про особу, тощо.
    Розуміючи, що користуватися сучасними онлайн-сервісами, які дійсно наближають послуги до громадян, людям похилого віку буває складно, Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду сумісно з працівниками бібліотеки-філії № 2 Добропільської міської ЦБС, що знаходиться у місті Білозерське організовано допомогу в реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду з подальшим відвідуванням пенсіонерами свого особистого кабінету.
   Для отримання послуг з пенсійного забезпечення, зокрема за місцем проживання інваліди І групи та особи, які потребують постійної сторонньої допомоги мають можливість запросити спеціаліста управління додому.
   Ми пам’ятаємо про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.
    Щиро вітаємо з Міжнародним днем людей похилого віку!

                                                          Начальник відділу обслуговування громадян № 1
                                                          Добропільського об’єднаного управління Пенсійного
                                                          фонду України Донецької області Н.М. Хничова