середа, 3 жовтня 2018 р.

«У нашому майбутньому є нові діла»


    Сонячним, наповненим теплим повітрям золотого листя осіннім днем, з метою відзначення Міжнародного дня людей похилого віку, у Вірівському сільському будинку культури (директор Юрій Рязанцев), зібралися на чергове засідання учасниці жіночого клубу «Господиня», до яких завітали у гості голова ГО «Добре поле» Любов Марченко та директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району Маргарита Болотова.
   Урочисто, яскраво прибране місце зустрічі, де вишукано оформлено фотозону та святково прикрашено осінніми квітами столики.

   День людей похилого віку- це лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Ми мало замислюємося над тим, хто такі «особи похилого віку»? Чим маємо завдячува їм?! Передусім, найбільше багатство яких- досвід, знання, уміння, мудрість.
  В залі зібралися жінки, які своєю наполегливою працею внесли великий вклад у розвиток сільського господарства. Багато років молодого життя віддали галузі тваринництва: Левчик Т.І., Бєлова В.Є,  Нестер Н.Д., Бурковська Г.М., Голікова Г.Г., Мауль М.Ф. Це була праця, яка вимагала великих зусиль в різні пори року, в різні часи змін у суспільстві. Вона була важкою для жінки і дуже відповідальною. З кожною із учасниць проведено інтерв’ю ведучою свята Іриною Рязанцевою. Наприклад: питання про заробітну плату кінця 80-х років, як пестили теляток і чим відволікались від тяжкої праці. Виявилось, що ходили в клуб на танці та співали в хорі.
  Серед учасниць жіночої спілки були представники польової бригади: Пивоварова Н.І., Луніна Н.В., яким вистачало роботи і в полі, і на току.
  Серед ветеранів праці на святі бажаними гостями стали представники «золотого фонду» педагогічної праці: Пахомова Г.В., Лабза Н.М., Товстопятенко Н.М., які віддали своє щедре материнське серце вихованню підростаючого покоління і ні на хвилину не мали спокою. На питання «Чи довго після своєї трудової діяльності ще вчувався дзвоник?», була відповідь: «Довго».  Смутком, печаллю повіяло інтерв’ю з 2-ма жіночками, які майже 4 роки мешкають у селі Вірівка, як внутрішньо переміщені особи. З початком оголошення на території області АТО, вони вимушені були залишити рідні стіни домівок та шукати притулок у родичів. Тетяна пропрацювала більше 30 років у обласній лікарні в онкологічному відділенні, віддаючи сили та знання пацієнтам. Вона чекає на той час, коли знову опиниться поряд з дітьми та онуками. Вікторія працювала на заводі «Топаз», в Пенсійному фонді України, мешкала в Красногорівці. Часто ночами їй сниться рідний дім.
  Учасниці жіночого клубу радісно прийняли у свої обійми подруг, і кожного разу нові знайомі з задоволенням беруть участь у проведенні засідань. Добре, що інколи, їхні красиві очі осяває радість, з обличчя зникає сум, замкнутість, тривога. А це багатого варте.
  Любов Марченко душевно привітала учасниць жіночого клубу зі святом, побажавши здоров’я на багато років, і того, щоб у столітній ювілей, вони також давали інтерв’ю та ділилися секретами довголіття.
  Так склалося, що свято літніх людей співпадає з Міжнародним днем музики. Це мабуть не випадковий збіг, адже музика - це великий дарунок небес, який пролунав у виконанні дитячого колективу «Співаночки» Вірівського сільського будинку культури. Без пісні ми не уявляємо свого життя, а діти подарували своїм виступом велику радість і щастя. Дитячі пісні- це джерело світла, з яким легше живеться на планеті «Старість».
  Яскравою плямою прикрасила зустріч книжкова виставка до Дня людей похилого віку, представлена завідувачкою Вірівською бібліотекою Галиною Бегей.
  Пролунали вітання від управління соціального захисту населення та територіального центру району з вуст Ольги Катрич зі святом праці, святом долі, святом життя.
  Проведено конкурс осінніх букетів, вручено переможницям пам’ятні сувеніри.
  Учасникам заходу висловлено все: повагу, шану, гордість, ніжність, але це лише слова, лише крапля в морі. Не порушуючи традицій, спілкування продовжилось за чашкою чаю зі смаколиками.
  А попереду з цими прекрасними жінками нас чекають нові зустрічі…
 Матеріальну підтримку заходу забезпечено завдяки соціальному партнерству між Добропільською райдержадміністрацією (голова Дмитро Кірносов), Добропільською районною радою (голова Тамара Бєлянкіна) та глинодобувними підприємствами: ПрАТ «Глини Донбасу», ПАТ «Веско», ПАТ «Дружківське рудоуправління», ПрАТ «Огнеупорнеруд», за сприяння громадської організації «Добре поле» (голова Любов Марченко).
  Дякуємо за творчу підтримку заходу колективу Вірівського сільського будинку культури Юрію Рязанцеву, вокальному дитячому колективу «Співаночки», депутату Добропільської районної ради Ірині Рязанцевій.

Спасибі всім, і кожному окремо,
Вам, літні люди, від душі!
Сьогодні ми любов свою несемо,
Даруємо вітання і пісні!
Кажімо більше ніжних слів
Знайомим, друзям і коханим.
Й нехай комусь тепліше стане
Від зливи наших почуттів.