суботу, 13 жовтня 2018 р.

Першим виборам в Криворізькій ОТГ - БУТИ!

  12 жовтня 2018 року, під час засідання, Центральна виборча комісія, розглянувши звернення 22 обласних державних адміністрацій щодо прийняття нею рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів та призначила на неділю, 23 грудня 2018 року, вибори у 125 об’єднаних територіальних громадах (15 міських, 22 селищних, 88 сільських ОТГ). 

          В Добропільському районі пройдуть вибори в одній ОТГ - Криворізькій.
       При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 3 листопада 2018 року.
      Слід також наголосити, що протягом трьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 29 квітня 2018 року в Україні було призначено перші місцеві вибори у 707 об'єднаних територіальних громадах.
      Відтак, після проведення виборів 23 грудня 2018 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 832.
         Після прийняття відповідного рішення Голова Комісії Тетяна Сліпачук зазначила: "Враховуючи значущість цього засідання Комісії, я б хотіла звернути увагу на те, що сьогоднішнє рішення стало можливим завдяки послідовній позиції щодо обрання нових членів ЦВК, яку зайняв насамперед Президент України Петро Порошенко, та яку підтримали Верховна Рада України і Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман".
      При цьому вона акцентувала увагу, що відразу після ротації новий склад ЦВК відповідально підійшов до вирішення суспільно важливого питання – призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад.

Джерело: Центральна виборча комісія