середа, 24 жовтня 2018 р.

Участь у колегії райдержадміністрації

   24 жовтня 2018 року голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов провів засідання колегії райдержадміністрації за участі голови районної ради Тамари Бєлянкіної, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, сільських, селищного голів, керівників підприємств, установ, організацій району.
DSC 2981  На розгляд засідання колегії були винесені 3 питання.
  Про підсумки виконання бюджету Добропільського району за 9 місяців поточного року інформувала присутніх начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Тітова.
  Було зазначено, що підсумками виконання загального та спеціального фондів зведеного бюджету району за 9 міс. 2018 року з урахуванням трансфертів надійшло 133581,4 тис. грн. (71,9% до річних планових призначень).
    Плани надходжень власних та закріплених доходів за 9 місяців поточного року не виконано Святогорівською селищною радою (97,2%). Невиконання планових призначень зумовлено тим, що строки сплати основної суми податкових зобов’язань єдиного податку 4 групи для сільгоспвиробників припадає на жовтень.
    Заслухавши доповідь, членами колегії було рекомендовано сільським та селищному головам систематично здійснювати аналіз виконання доходної частини місцевих бюджетів з вишукуванням резервів збільшення надходжень з урахуванням Плану заходів щодо наповнення місцевих бюджетів у 2018 році, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів.
      Серед іншого розглядалися питання роботи сільськогосподарських підприємств району щодо підсумків збирання врожаю зернових та плодово-овочевих культур, проведення осіннього комплексу польових робіт у 2018 році та здійснення заходів із сортозміни та сортооновлення озимих та ярих зернових колосових культур у 2018-2019 роках.
     Із доповіддю щодо зазначеного питання виступила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ольга Андрійченко.
    Вона зазначила, що протягом поточного року аграріями району продовжено проведення роботи щодо розвитку галузі зерновиробництва та забезпечення продовольчої безпеки регіону.
На даний час аграрії району завершили збирання зернових та технічних культур, яблук, завершується збір овочевих культур (ТОВ «Перспектива»), продовжується комплекс осінньо-польових робіт (оранка зябу та чорних паїв). Рекомендовано керівникам сільгосппідприємств відпрацювати оптимальну структуру посівних площ на 2019 рік з урахуванням науково-обгрунтованої системи землеробства, продовжити здійснення заходів із сортозміни та сортооновлення сільгоспкультур та забезпечити проведення розрахунків за оренду земельних часток (паїв) до 25 грудня поточного року.
DSC 2985     З проектом районної Програми забезпечення заходів з підготовки територіальної оборони Добропільського району на 2018-2019 роки ознайомив присутніх головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Сергій Кузьменко.
    Він зазначив, що метою Програми є удосконалення системи управління та матеріально-технічного забезпечення підготовки штабу району ТрО та підрозділів територіальної оборони району.
     Члени колегії прийняли рішення про необхідність доопрацювання проекту Програми. Після розгляду та обговорення зазначених питань були прийняті відповідні рішення із доповненнями та зауваженнями. Керівникам відповідальних районних служб надані доручення голови райдержадміністрації.
     Джерело: Добропільська райдержадміністрація.

DSC 2980