четвер, 4 жовтня 2018 р.

«Час і ми»


      На цьому тижні у Володимирівському сільському будинку культури відбувся захід до Дня людей похилого віку, який підготували і провели староста села Володимирівка Шахівської сільської ради Володимир Сацура та директор будинку культури Наталя Балик за підтримки територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Маргарита Болотова).
         Цей день – свято чисте і світле, свято наших батьків, бабусь і дідусів, день, коли ми їм віддаємо свою любов, шану та вдячність.
  Час тече, немов швидка ріка. Неможливо його зупинити, або повернути назад. Як пісок стікає крізь пальці, так і час вислизає від нас, тому дуже важливо цінувати його і берегти. Людське життя - це лише частина часу, яка проходить дуже швидко. Іноді ми, чекаючи чогось, хочемо, щоб час пробіг якнайшвидше: швидше б настала весна, швидше б прийшло повноліття… При цьому люди розуміють, що вони стають старше з кожною хвилиною, а повернути минуле неможливо. Час йде своєю чергою і людина над ним невласна.
 Слова ведучої Наталі Балик створили атмосферу спокою і спогадів.
  Люди кажуть, що війна існує, поки на землі живий, хоч один її учасник. 27 вересня 2018 року на 93-му році життя помер ветеран, учасник ІІ Світової війни Лігуша Володимир Степанович - мешканець села, який зробив великий вклад у патріотичне виховання не одного покоління односельців. Його світлу пам'ять було вшановано хвилиною мовчання. До уваги присутніх було запропоновано перегляд відеоролика «Відмініть війну». Про ветеранів, звичайно, ми будемо пам’ятати! Ми повинні берегти мир і не забувати, якою ціною він нам дістався.
   Людина завжди молода душею, якщо примудряється не втрачати оптимізму, смаку, живого інтересу, якщо не втрачає здатності дивуватися, або чимось захоплюватися, розуміючи необхідність безперервного розвитку, і , напевно, в цьому найбільше допомагає - любов.
     49 років сімейного життя на обліку родини Лягуші Ніни Володимирівни та Миколи Павловича. Ніна відсвяткувала свій 70-й день народження і привітала своїх односельців запальним циганським танком. Присутні були дуже здивовані і нагородили ювіляршу гучними оплесками.
   Деякі люди у 18 років старі душею, а такі, як Василь Васильович Пантелєєв, у свої 60 - чисто справжній юнак. На пенсії він має більше часу на всіляку роботу: то комусь допомагає перекласти піч, то дерево спиляти, підправити паркан. Є у нього справа для душі - в'язати віники, які славляться не на одне село. А ще - у вільний від роботи час частенько дядя Вася поспішає у клуб, як майстер художнього слова. Шквалом аплодисментів глядачі нагородили читця на зустрічі за його талант, артистизм, неперевершений шарм, при декламуванні гуморесок .
  Тіло – це лише інструмент для діянь душі. Культуру і мистецтво творять саме люди з прекрасною душею. Григорій Сковорода, видатний український філософ, писав саме так: «Не тіло, а душа - є людиною». Лідія Олексіївна Галушкіна своїм землякам зробила незабутній музичний подарунок – ніжно, задушевно вона виконала пісню про саму найдорожчу у світі людину, маму.
  Привітання від імені Шахівської сільської ради зі святом, з побажанням здоров'я, оптимізму, затишку  пролунали з вуст Володимира Сацури. А щедрим доповненням до привітання став святковий стіл, прикрашений яскравими кондитерськими витворами мистецтва.
 Від управління соціального захисту населення, територіального центру, громадської організації «Добре поле» передала вітання завідувач відділенням Ольга Катрич.
  Клубний заклад разом з загальноосвітньою школою до Міжнародного дня людей похилого віку оголосили конкурс дитячого малюнку «Моя улюблена бабуся». Всього було представлено 18 малюнків. Переможцем визнано учня 7-го класу Максима Болотова.
   Найцікавішою розрадою для всіх стало виконання володимирівськими бабусями «Колискової для онуків». Яких пісень тільки не наслухались!? І про котика, і про сонечко, і про зайку… Всі учасники святкового заходу отримали пам’ятні подаруночки.
   Час бере своє. У стареньких і сили вже не ті, та і здоров'я підводить. Літнім людям не завжди легко наздогнати сучасний ритм життя. Всім серцем хочеться сказати, що ця осіння пора, в яку вони вступили, нехай буде для них світлою і ласкавою, наповненою увагою, душевним теплом і турботою близьких.
  Матеріальну підтримку заходу забезпечено завдяки соціальному партнерству між Добропільською райдержадміністрацією (голова Дмитро Кірносов), Добропільською районною радою (голова Тамара Бєлянкіна) та глинодобувними підприємствами: ПрАТ «Глини Донбасу», ПАТ «Веско», ПАТ «Дружківське рудоуправління», ПрАТ «Огнеупорнеруд», за сприяння громадської організації «Добре поле» (голова Любов Марченко).
   Дякуємо за творчу підтримку заходу Наталю Балик, аматорів народного мистецтва Володимирівського сільського будинку культури.

Кажуть, юність живе лиш майбутнім,
Кажуть, зрілість цінує лиш мить.
Тільки старість живе незабутнім,
Тим, чого не вернуть, не спинить…