середа, 3 жовтня 2018 р.

Школа добрих вчинків


  У рамках проведення ювілейних заходів до сторіччя від дня народження видатного українського педагога, вченого зі світовим ім’ям В.О. Сухомлинського, 28 вересня 2018 року, вчителі Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Чумак Г.О. та Голубенко А.О., провели серед учнів 5-7 класів відкрите засідання Школи добрих вчинків під назвою «Людина починається з добра».
  Учні долучилися до геніального спадку великого педагога, знайомлячись із його творами, зробили ще один крок дорогою добра, говорили про добрі справи, вчилися дарувати добро іншим.
  П’ятикласники змогли уявити себе героями оповідань В. Сухомлинського і подали уроки доброти всім присутнім. Учні 6 та 7 класів підготували чудові інсценізації його оповідань і переконали слухачів у важливості ділитися добротою з іншими. Дівчатка-семикласниці спробували змінити закінчення одного із оповідань митця і створити своє продовження, тим самим наголосили, що діти не повинні бути байдужими, нечулими, що у процесі творення  добра для людей виховується людяність, сердечність, гуманність.
   Наприкінці уроку у кожного на парті виросла Квітка Доброти, яку діти заберуть із собою, бо вона нагадуватиме про те, що у світі вже однієї краси занадто мало – врятує світ тепер лиш доброта.
    Діти дійшли висновку: добро має виграти вічний поєдинок зі злом мирним шляхом, аби нарешті дійти згоди та змінити цей світ на краще. Якщо ж відповідати злом на зло, то це буде поштовхом до людської трагедії.
     Учителі закликали учнів творити добро, і воно повернеться до них.

       
                                                                                                                                                                                                                                                             Учителі української мови та літератури
                                                                                         Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.