понеділок, 5 листопада 2018 р.

Хроніка обласних новин




  02 листопада 2018 року у місті Краматорськ відбулася зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з делегацією Німецького Бундестагу. 
  Під час зустрічі сторони обговорили військово-політичну ситуацію в районі проведення Операції об'єднаних сил; гуманітарну ситуацію в регіоні та потреби у гуманітарній допомозі, а також становище тимчасово переміщених осіб та їх основні потреби на даний час.
«Однією з найактуальніших проблем на сьогоднішній день є відновлення пошкодженого/зруйнованого під час проведення антитерористичної операції житлового фонду з метою забезпечення безпечного та комфортного проживання мешканців. З початку проведення антитерористичної операції в Донецькій області, на територіях підконтрольних українській владі, зруйновано/пошкоджено 12564 житлових будинків всіх форм власності», - наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.
     Також заступник голови Донецької облдержадміністрації подякував німецькій стороні за підтримку України у війні з Росією та підкреслив, що внаслідок ведення бойових дій залишаються знеструмленими 3 населених пункти, які знаходяться на лінії зіткнення: с. Піски, с. Опитне в Ясинуватському районі, с. Широкине в Волноваському районі. Для відновлення електропостачання необхідно забезпечення обстеження, розмінування прилеглих до ушкодженого енергетичного обладнання територій та створення «зелених коридорів» для виконання ремонтно-відновлювальних робіт.
Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.