пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

Лідер – хто він?

   29 листопада 2018 року у відділі освіти райдержадміністрації відбулося заняття районної школи юних лідерів «Твоя ініціатива».
   Лідерство - бажана мета для багатьох. Лідера поважають, прислухаються до його зауважень і порад, намагаються бути схожими і дружити з ним.
  Секрет виховання лідерських якостей полягає в успішності дітей, їх відчуття свого зростання і руху вперед. Дітям подобається бути в ролі переможця.



   Підлітковий вік надзвичайно важливий період у становленні особистості. У цей період відбувається розширення життєвого простору, соціального оточення. Курс занять в школі юних лідерів допомогає підліткам більш повно і об'єктивно усвідомлювати свій лідерський потенціал та шляхи його розвитку в рамках особистої і суспільно корисної діяльності.
    Сьогодні  учасники визначали риси лідера, його якості, властиві характеристики, відпрацьовували відчуття лідера в собі через мовні вміння, поставу, рухи, посмішку, погляд, тренували власну відповідальність, працювали в команді, створюючи об’ємний колаж «Я як частина природи».
  У кожної генерації є свої лідери – люди, які визначають обличчя часу, змінюють життя, активно впливають на її зміни. Яким буде майбутнє України, залежить від нас з вами. І тут потрібні не тільки приклади, яких чимало в нашій країні, але і цілеспрямована робота щодо підтримки активної та рішучої молоді.
 У минулому бути лідером означало бути попереду, займати перше місце, займати найвищу посаду, забити найбільше число голів або набрати найбільшу кількість голосів. Але з часом поняття лідерства змінюється. Ми живемо в новому світі і повинні розглядати лідерство під новим кутом зору.






Джерело: Відділ освіти Добропільської райдержадміністрації.