понеділок, 31 грудня 2018 р.

Більше 6,5 млрд гривень надійшло до держбюджету від митників Донеччини


        Протягом січня-листопада 2018 року Донецькою митницею ДФС поповнено Державний бюджет України на суму понад 6,5 млрд гривень. При цьому, до загального фонду спрямовано більше 6,4 млрд гривень та понад 15 млн гривень до спеціального фонду. Порівняно із одинадцятьма місяцями минулого року надходження до скарбниці країни від митників Донеччини зросли на 14% або майже на 816 млн гривень. У порівнянні з торічними показниками, середньомісячні надходження теж збільшились на 14% та складають близько 600 млн гривень.

   Економічною частиною Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом запроваджено поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. В рамках цієї угоди преференції встановлюються тільки при відповідних вимогах. Однією з них є наявність в українського виробника сертифікату про походження товару форми EUR.1. За січень-листопад 2018 року Донецькою митницею ДФС видано 2897 таких сертифікатів. Порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість зросла на 1300 сертифікатів.
   Крім того, дедалі більше експортерів в зоні діяльності Донецької митниці ДФС набувають статус уповноваженого (схваленого) експортера. Протягом 11 місяців поточного року 5 підприємств-виробників Донецького регіону набули такого статусу. Нагадаємо, що він надає можливість визначати та декларувати країну походження на товаросупровідних документах без оформлення сертифікату EUR.1, що дозволяє прискорити процедуру експорту товарів.
Джерело:  Головне управління ДФС у Донецькій області.