середу, 26 грудня 2018 р.

Про роботу управління соціального захисту населення райдержадміністрації за тиждень

        До управління соціального захисту населення райдержадміністрації за минулий тиждень (з 17.12.2018 по 22.12.2018) звернулося та отримало консультації 156 осіб, в т.ч. з питань надання пільг, компенсацій, ТЗР та санаторно-курортного лікування – 21 особа, надання та призначення субсидії – 38 осіб, призначення соціальної допомоги, компенсації – 39 осіб та консультації щодо призначення різних видів допомоги – 44 особи, за наданням довідок та повідомлень про отримання соціальної допомоги – 14 осіб.

   За тиждень спеціалістами управління призначено 39 видів допомоги відповідно до Законів України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», «Про державну соціальну допомогу дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства», «Про державну допомогу особам, які не мають права на пенсію».
  Відправлено електронні запити до Добропільського об`єданого управління ПФУ Донецької області та Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми отриманих доходів фізичних осіб для призначення субсидії.
  Надано відповіді на запити Донецького обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат стосовно перевірки в БД ASOPD_SOC щодо перебування на обліку 233 внутрішньо переміщених осіб.
  Укладено 2 договори загальною вартістю 6,4 тис.грн. з підприємствами на забезпечення осіб з інвалідністю кріслами колісними.
  Згідно графіку перевірок головним спеціалістом з контролю за призначенням та виплатою пенсій перевірено 22 пенсійні справи. З Державного реєстру речових прав на нерухоме майно сформовано 18 витягів на осіб, що звернулися за призначенням державної допомоги відповідно до постанови КМУ № 505 та житлової субсидії. На Департамент підготовлено інформацію щодо осіб, які перебувають під опікою чи піклуванням у громадян інших країн.
  Відділом соціального інспектування проводилися перевірки матеріально - побутових умов внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звернулися за призначенням соціальної допомоги. Протягом тижня були підготовлені та направлені звіти.
   Підготовлені матеріали для проведення комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО.
    Кредиторська заборгованість станом на 26.12.2018р. складає 63,1 тис. грн.,
в тому числі:
- по субсидіям на житлово-комунальні послуги (підприємствам) – 5,9 тис. грн.;
- по пільгам на житлово-комунальні послуги (підприємствам) – 46,7 тис. грн.;
- виплата грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС -10,5 тис. грн.
  Джерело: Управління соціального захисту населення райдержадміністрації.