вівторок, 22 січня 2019 р.

У день Злуки візьмемося за руки!


            "...Обніміться ж, брати мої, молю Вас, благаю!"
                                (Т.Г. Шевченко)

    На вулиці мороз, а в душі святковий настрій - Україна святкує День Соборності!  
   1919 року українські землі об’єдналися під жовто-блакитним Прапором в одну державу. Тема Соборності сьогодні дуже актуальна.  Це свято якраз і покликане виховати в нас почуття  єднання, свободи в незалежній державні - Україна.

  22 січня 2019 року біля пам’ятника українському Кобзарю - Т.Г. Шевченку у селі Юр’ївка Шилівської сільської ради, відбулися урочистості, присвячені 100-річчю Дня Соборності.
   Символічно, що ведуча  -  Аліна Сметаніна, депутат районної ради, жителька селища, названого на честь Т.Г.Шевченко, розпочала свято з виконання Державного Гімну України, який разом із нею виконали всі присутні.
   До ініціативи районної ради з проведення цього заходу приєдналися делегації  Святогорівської селищної, Світлівської та Криворізької сільських рад, військовослужбовці, депутати всіх рівнів та представники Шилівської громади.
   З вітальним словом до всіх присутніх звернулися голова районної ради Тамара Бєлянкіна та місцевий громадський діяч Андрій Батицький.
     Після промов Віктор Бєлянкін, Валентин Колосов і Ріта Удовик, голови місцевих рад, здійснили покладання квітів до пам'ятника. 
    Завершився захід, утворенням рушникового ланцюга єдності, в рамках акції "У день злуки візьмемося за руки".
     Добропільська районна рада висловлює щиру подяку братам Батицьким за допомогу в організації і проведенні заходу, за надану можливість усім присутнім відвідати створений ними музей, за шанування та збереження українських народних традицій, адже пам`ятник Т.Г. Шевченку в селі Юр`ївка - єдиний в районі і встановлено його за ініціативи та підтримки Віктора Миколайовича Батицького. 

У свою чергу, заступники голови ОДА Євген САВІН висловив переконання, що День Соборності та Свободи має об’єднати громадян. «Свято поки ще не стало тією радісною та великою подією, коли кожен українець може сказати - так, ми живемо в одній великій країні. Але до цього треба прагнути, і це свято якраз і покликане виховати в нас почуття соборності, єднання, свободи в незалежній країні Україна. Це свято має стати об’єднуючим чинником для всього українського народу», - сказав він.

Єднаймося, любо родино,
Хай наша свята Україна,
Цвіте як калина.