четвер, 31 січня 2019 р.

Участь у засіданні колегії облдержадміністрації


     31 січня 2019 року у місті  Краматорськ відбулася колегія облдержадміністрації, у якій взяла участь голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна.

  Під час засідання були розглянуті результати реалізації програми підтримки малого та середнього бізнесу за 2017-2018 роки та затверджені заходи цієї програми на наступні два роки. Проектом Регіональної програми підтримки малого та середнього бізнесу на 2019-2020 роки, передбачається збільшення питомої ваги малих та середніх підприємств у загальному обсязі реалізованої в області продукції до 32,3%.
    Таким чином від діяльності малого бізнесу до 2020 року розмір надходжень до бюджетів усіх рівнів має скласти 10,9 млрд гривень.
 Заступник директора департаменту економіки Донецької ОДА Дар’я Жукова зазначила, що на Донеччині створюються сприятливі умови для організації та ведення малого бізнесу. Так, розвивається мережа центрів надання адміністративних послуг, у яких підприємці можуть швидко та комфортно отримувати усі необхідні послуги, проводяться семінари та тренінги з біізнес-планування, діють грантові та пільгові кредитні програми.
    «Протягом двох років Донецька ОДА розглянула понад 650 проектів та надала підтримку понад 200 бізнесменам, які створили 750 робочих місць. Ще понад 200 проектів було реалізовано за підтримки Донецького обласного центру зайнятості за рахунок загальнообов’язкового фонду страхування на випадок безробіття. Найближчим часом ми плануємо продовжувати всебічну підтримку малого бізнесу», - зазначила Дар’я Жукова.
   Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зауважив, що органи місцевого самоврядування мають ретельно підходити до відбору та підтримки проектів, які отримують фінансування з обласного бюджету для того, щоб у подальшому під час роботи підприємці не відчували дискомфорту через відсутність певних дозвільних документів.
   Для стимулювання малого бізнесу в області планується продовження фінансової підтримки підприємців з різних джерел, надання консультаційної допомоги та розвиток електронного документообігу, що має спростити спілкування бізнесу та влади. 

Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації