середу, 9 січня 2019 р.

Зустріч з мешканцями Шахівської сільської ради

ПФУ1 копия   8 січня 2019 року начальник відділу обслуговування громадян №1 Добропільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Наталя Хничова провела зустріч за місцем проживання і виїзний прийом громадян у Шахівській сільській раді.
   Мешканців цікавило питання щодо перерахунку пенсії з 01.12.2018 р. та 01.01.2019 р., також присутні отримали відповіді на питання щодо допомоги на поховання та перелік документів для її отримання, щодо доцільності переходу на пенсію за віком тощо.
   Фахівець розповіла присутнім про нові функціональні можливості Веб-порталу Пенсійного фонду України, в тому числі запровадження електронних документів з QR-кодом та сучасного безкоштовного онлайн-сервісу інформування громадян шляхом sms-повідомлень.

    Цього ж дня Наталя Хничова провела заняття «Школа майбутнього пенсіонера» для працівників Шахівської сільської ради.
    Фахівець розповіла про переваги легальної зайнятості, залежність розміру майбутньої пенсії від страхового стажу та розміру заробітної плати, пояснила норми законодавства, якими визначено право на призначення пенсії, ознайомила з необхідними документами, які надаються до Пенсійного фонду для призначення пенсії.
   Наталя Хничова розповіла про проведення акції «Допоможи своєму майбутньому!», мета якої – надання громадянам можливості інформувати державні структури про факти нелегальної праці та запропонувала долучитися до цього заходу.
  Наприкінці зустрічі присутні отримали буклети та листівки.
Джерело: Добропільське об`єднане управління ПФУ Донецької області.

ПФУ2 копия