пʼятницю, 25 січня 2019 р.

КЛАСНИЙ КЕРІВНИК НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

   23 січня 2019 року у відділі освіти Добропільської райдержадміністрації відбувся  районний конкурс «Класний керівник Нової української школи».
  Мета конкурсу: виявлення і підтримка творчої праці класних керівників, підвищення їх майстерності, популяризація кращих педагогічних здобутків, підвищення ролі класного керівника у виконанні основних завдань, покладених на заклади загальної середньої освіти Законом про освіту, Концепцією Нова українська школа.

     Виховний процес є, як визначається у Концепції нової української школи, невід'ємною складовою усього освітнього процесу і орієнтує на загальнолюдські цінності, зокрема морально-етичні (гідність, чесність, справедливість, турбота, повага до життя, повага до себе та інших людей), соці­ально-політичні (свобода, демократія, культурне різноманіття, повага до рідної мови і культури, патріотизм, шанобливе ставлення до довкілля, повага до закону, солідарність, відповідальність), а також говориться, що «Найосвідченіша людина може стати найгіршим злочинцем, якщо не розуміє і не поділяє загальнолюдські цінності. Нова українська школа буде формувати ціннісні ставлення і судження, які служать базою для щасливого особистого життя та успішної взаємодії з суспільством». Нова школа буде плекати українську ідентичність.
   У конкурсі взяли участь:
 - Рибалко Ганна Володимирівна – класний керівник 5 класу Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагогічне кредо: «У кожному випадку спробувати поставити себе на місце дитини. Бути толерантним та великодушним до того, хто випадково оступився - кожен з нас може помилитися». 
 - Бовкун Олена Василівна - класний керівник 6 класу Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагогічне кредо: «Учитель не той, хто вчить, а той, у кого вчаться. Мудрий не той, хто знає, а той, чиї знання корисні».
 - Дудник Оксана Володимирівна - класний керівник 9 класу Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагогічне кредо: «Зібратися разом – це початок. Триматися разом – це прогрес. Працювати разом – це успіх. Вчитель живе до тих пір, поки він вчиться, як тільки перестає вчитися, в ньому вмирає вчитель». 
- Конопацька Катерина Олегівна - класний керівник 6 класу опорного закладу «Світлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Педагогічне кредо: «Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить». 
- Максименко Олена Володимирівна – класний керівник 3 класу Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагогічне кредо: «Не сковувати дитину, а розвивати, не стримувати, а підтримувати, дати всі можливості для творчого розвитку». 
- Сисенко Любов Михайлівна - класний керівник 2 класу Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагогічне кредо: «Якщо ви хочете щастя своїм дітям, то готуйте їх не для щастя, а для творчої діяльності. Щоб вести дітей за собою, необхідно самому рухатися, не зупиняючись».
    Свято педагогічної майстерності розпочалося презентацією. Кожна школа (адміністрація, колеги, учні) представляли свого класного керівника в довільній формі (пісні, сценки, фотоколажі, музично-театралізовані композиції тощо). 
   Під час заходу класні керівники продемонстрували свою творчу педагогічню майстерню, провели майстер-класи, тренінги, вразили аудиторію своєю унікальністю, лідерськими якостями та креативністю. 
  Учасники конкурсу були відзначені подяками відділу освіти та отримали сертифікати відповідних номінацій: "педагог-новатор", "педагог-менеджер", "педагог-лідер", "педагог-талант", "педагог-професіонал", "педагог-агент змін".
 Відділ освіти висловлює подяку генеральному директору ПрАТ «Глини Донбасу» Ткачу І.В. за фінансову допомогу в рамках реалізації соціального контракту з райдержадміністрацією та районною радою.
    Шановні вчителі! Нехай у ваших серцях завжди панують добро, ніжність і любов. Нехай буяють зігріті теплом дитячих сердець ваша творчість, ініціатива і терпіння. Здоров’я вам, мирного неба, щастя, благополуччя, творчих злетів. Бережіть себе і своїх близьких.
   



За матеріалами відділу освіти Добропільської РДА